Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Λαμπερό κίτρινο χρώμα. Συνδυασμός κιτρινόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο και βερίκοκο, πάνω σε φόντο βοτανικών νύξεων χαρακτηρίζουν τη μύτη. Αιχμηρή οξύτητα του Ασύρτικου και διακριτικές τανίνες Γαλλικής δρυός αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στόματος. Μακρά και φρουτώδης η επίγευση του. Προδιαγραφές για μία όμορφη ωρίμανση στη φιάλη την επόμενη πενταετία. |
Ποικιλίες |
Ασύρτικο 80%, Μαλαγουζιά 20% |
Τύπος κρασιού |
Βιολογικός Oίνος λευκός ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης - Φθιώτιδος. Παλαιωμένος σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 30%. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Σερβίρεται στους 10-12°C |