Λίγη Ιστορία

Στο μεσόκλιμα του Δομοκού, στην περιοχή της Βαρδαλής βρίσκονται οι αμπελώνες μας, κάτω από τον ορεινό όγκο του Κασσιδιάρη και δίπλα στο κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας, την οποία ο Στράβων (Έλληνας, γεωγράφος, φιλόσοφος και ιστορικός) απαριθμεί στο Φθιωτικό βασίλειο του Αχιλλέα [θ 434] .

Περίπου στο 1920, ξεκινάει η σχέση της οικογένειας Γκανή με τον οίνο, όταν ο Κώστας Γκανής φυτεύει τον πρώτο μικρό σε έκταση αμπελώνα με τις τοπικές ποικιλίες, διαμορφωμένο σε κύπελλο.

Από τότε μέχρι το 1940 καταφέρνει να κάνει γνωστό το κρασί σε όλες τις γύρω περιοχές. Στη συνέχεια, το 1967 αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος φυτεύει σε υψόμετρο 160m, ένα μικρό αμπελώνα έκτασης 10 στρεμμάτων, με τοπικές ποικιλίες. Στις αρχές του 2004, ο Βάιος, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς, σαν αποτέλεσμα των αναζητήσεων του, σε συνεργασία με γεωπόνους - αμπελουργούς, εκριζώνει τον παλαιό αμπελώνα και τον αναφυτεύει με ξενικές και ελληνικές ευγενείς ποικιλίες σε γραμμικό υποστυλωμένο σχήμα. Ταυτόχρονα επεκτείνεται με νέες φυτεύσεις εκτάσεως 23 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 160m με καινούριες καλλιεργητικές μεθόδους, επιτυγχάνοντας την καλύτερη προσαρμογή των ποικιλιών στο μεσόκλιμα της περιοχής.

Όλες αυτές οι επεμβάσεις έγιναν με αυστηρά τεχνικά και επιστημονικά κριτήρια, αφού πρώτα αποκτήθηκε η πλήρης γνώση του terroir, της «αμπελόχωρας» κατά το ελληνικότερο, των κτημάτων, προκειμένου να επιτευχθούν από αυτά οι καλύτερες δυνατές παραγωγές οίνων.

Οι αμπελώνες Γκανή είναι υπό βιολογική διαχείριση και πιστοποιούνται από την TϋV HELLAS.

Οι προτάσεις μας

Για τιμή επικοινωνήστε μαζί μας.
Για τιμή επικοινωνήστε μαζί μας.
Για τιμή επικοινωνήστε μαζί μας.
Για τιμή επικοινωνήστε μαζί μας.
Για τιμή επικοινωνήστε μαζί μας.
Οι Εγκαταστάσεις μας

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο πλήρως με ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης, σε μεγέθη από 10HLέως 100HL, με δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας και συνολικής χωρητικότητας 60 τόνων σταφυλιού.

Περιλαμβάνει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως πνευματικό πιεστήριο, δεξαμενές ψύξης-θέρμανσης τόσο για λευκή όσο και για ερυθρή οινοποίηση.

Στην υπέργεια αεριζόμενη και κλιματιζόμενη αποθήκη βρίσκονται βαρέλια παλαίωσης (γαλλικής και αμερικανικής δρυός) και ωρίμανσης, χωρητικότητας 225lt.

Τέλος περιλαμβάνει το χώρο εμφιάλωσης και αποθήκευσης των φιαλών προς παλαίωση και το χώρο της τελικής τους συσκευασίας.