VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

EXPLORE OUR WINES

Τα κρασιά μας γεννήθηκαν μέσα από την ανάγκη μας για δημιουργία και έκφραση, έχοντας πάντα κατά νου τις απαιτήσεις της σύγχρονης οινικής αγοράς. Ανακαλύψτε τη συλλογή μας και βρείτε τα κρασιά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτιμήσεις, αλλά και τις δικές σας στιγμές, με μερικές απλές συμβουλές που ακολουθούν.

Αν θέλαμε με μία λέξη να χαρακτηρίσουμε τη σειρά, τότε αυτή θα ήταν «φρουτώδης». Καθαρές και τυπικές της ποικιλίας αρωματικές νότες στη μύτη μαζί με δροσερές, χαμηλόβαθμες σε αλκοόλ γευστικές αποχρώσεις, καθορίζουν την ταυτότητα των κρασιών της σειράς.

Τα γλεύκη ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές και χρησιμοποιείται η τεχνική του ‘’batonnage’’ ώστε να πλαισιωθεί η οξύτητα από λιπαρό όγκο.

Τα κρασιά της σειράς Arx αποτελούν ιδανική πρόταση γνωριμίας σας με την ποιότητα και την οινοποιητική μας προσέγγιση.

Σειρά μονοποικιλακών εκφράσεων και δη των κυρίαρχων ποικιλιών "Ασύρτικο" και "Cabernet Sauvignon" .... κρασιά που οινοποιούνται στο αμπέλι.

Οι καλλιεργητικές τεχνικές στοχεύουν σε χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ενώ στο οινοποιείο φθάνουν αυστηρά τα καλύτερα σταφύλια, με τη διαλογή να γίνεται απευθείας στο αμπέλι. Ο χρόνος παραμονής στη φιάλη είναι σύμμαχος τους, καθώς αναδεικνύει την πολυεπίπεδη προσωπικότητά τους.

Η σειρά "Tesseris Pyles" συνθέτει αρμονικά το DNA δύο μεγάλων ποικιλιών, με το αποτύπωμα του δικού μας οικοσυστήματος, ενώ σας εισάγει στον μαγικό κόσμο των κρασιών παλαίωσης ωρίμασης.

The unique Mythiko Vassilio Roditis

Η πρώτη σε έκταση φυτεύσεων ελληνική ποικιλία και ίσως η πιο ποιοτικά  παρεξηγημένη αποτελεί για την ομάδα μας μια τεράστια πρόκληση. Μετουσιώνει την προσπάθεια μας να συνδέσουμε την ιστορικότητα της ελληνικής αμπελοκαλλιέργειας με τα σύγχρονα οινικά δεδομένα.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκει στο σταφύλι του Ροδίτη μια πρώτης τάξεως απόδειξη ότι οι ποικιλίες όψιμης ωρίμασης προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, χαράζοντας νέες οινοποιητικές ρότες.

Το 2018 οινοποιήσαμε για πρώτη φορά Ροδίτη, διατηρώντας τα στέμφυλά του κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης (orange wine), με σκοπό να αντισταθμίσουμε γευστικά την απώλεια της φυσικής οξύτητας λόγω υψηλών θερμοκρασιών μέσω της αύξησης της φαινολικής δομής.

Αν και λευκό μη διστάσετε να το μεταγγίσετε σε καράφα…. έχει «σκληραγωγηθεί» απέναντι στο οξυγόνο μετά από σχεδόν δύο χρόνια παραμονής του στο κελάρι μας.        

VARDALI Domokós,
Fthiotis, Greece
350 10
+30 2232 061 133
+30 6973 341 604
info@ganis.gr

© 2025 Vaios Ganis / All rights reserved
Development by
ICON Web&Graphics