
Το Αγιωργίτικο κουβαλάει αποκλειστικά στις πλάτες του το χαρακτήρα του κρασιού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στόχος σκοπός μας είναι να εμφιαλώσουμε ένα «καλοκαιρινό», δροσερό ερυθρό κρασί. Αποφεύγουμε την υπερωρίμαση των σταφυλιών και παράλληλα αφαιρούμε γίγαρτα στη φάση της αλκοολικής ζύμωσης. Το στρογγύλεμα των φαινολικών συστατικών του είναι αποτέλεσμα πέντε μηνών “batonnage” των ελαφρών οινολασπών σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Θα απολαύσετε μια πλούσια αρωματική παλέτα έκφραση φράουλας και φραγκοστάφυλου, ενώ θα γευτείτε ένα αέρινα ισορροπημένο στόμα. Η παρουσία του 10% Cabernet Sauvignon εγγυάται την επιθυμητή οξύτητα για μια όμορφη 5ετή εξέλιξη στη φιάλη.
Στόχος είναι η παραγωγή ενός ερυθρού κρασιού με “less is more” φιλοσοφία σε ότι αφορά τον φαινολικό και αλκοολικό πλούτο, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να το απολαύσει δροσερό και τους ζεστούς μήνες. Οι θερμοκρασίες της αλκοολικής ζύμωσης κυμαίνονται σε επίπεδα λευκών οινοποιήσεων, δεν εφαρμόζεται επιπλέον περίοδος εκχύλισης, όπως επίσης δεν γίνεται χρήση δρυός ώστε να αποφευχθεί το επιπλέον τανικό φορτίο. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων από κύτταρα ζυμών