VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

ARX RED

Το Αγιωργίτικο κουβαλάει αποκλειστικά στις πλάτες του το χαρακτήρα του κρασιού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στόχος σκοπός μας είναι να εμφιαλώσουμε ένα «καλοκαιρινό», δροσερό ερυθρό κρασί. Αποφεύγουμε την υπερωρίμαση των σταφυλιών και παράλληλα αφαιρούμε γίγαρτα στη φάση της αλκοολικής ζύμωσης. Το στρογγύλεμα των φαινολικών συστατικών του είναι αποτέλεσμα πέντε μηνών “batonnage” των ελαφρών οινολασπών σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Θα απολαύσετε μια πλούσια αρωματική παλέτα έκφραση φράουλας και φραγκοστάφυλου, ενώ θα γευτείτε ένα αέρινα ισορροπημένο στόμα. Η παρουσία του 10% Cabernet Sauvignon εγγυάται την επιθυμητή οξύτητα για μια όμορφη 5ετή εξέλιξη στη φιάλη.

Αγιωργίτικο 90% | Cabernet sauvignon 10%

Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός & Vegan Οίνος, Ποικιλιακός

Μέσος όρος ηλικίας πρέμνων 21 χρόνια, φυτεμένα σε αργιλοπηλώδη εδάφη μέσης σύστα- σης, αλκαλικά προς όξινα, με πετρώδες υπέδαφος. Το οικοσύστημα εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστι- κά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (πιστοποίηση TUV HELLAS)

1,15 tn/στρέμμα

1,15 tn/στρέμμα

Πραγματοποίηση μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ακολουθεί 5μηνη περίοδος περιοδικών bat onnage ελαφρών οινολασπών και μικρο-οξυγονώσεων

6 χρόνια

Στόχος είναι η παραγωγή ενός ερυθρού κρασιού με “less is more” φιλοσοφία σε ότι αφορά τον φαινολικό και αλκοολικό πλούτο, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να το απολαύσει δροσερό και τους ζεστούς μήνες. Οι θερμοκρασίες της αλκοολικής ζύμωσης κυμαίνονται σε επίπεδα λευκών οινοποιήσεων, δεν εφαρμόζεται επιπλέον περίοδος εκχύλισης, όπως επίσης δεν γίνεται χρήση δρυός ώστε να αποφευχθεί το επιπλέον τανικό φορτίο. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων από κύτταρα ζυμών

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με ιώδη απόχρωση. Γλυκιά και φρου- τώδης μύτη φράουλας, φραγκοστάφυλου, σμέουρων, με μια ιδέα πιπεριού. Το στόμα είναι επίσης φρου- τώδες και αέρινο, με την οξύτητα να εξισορροπεί αρμονικά τον φαινολικό όγκο. Έντονη αρωματική επιστροφή κόκκινων φρούτων

Στους 14-16°C απολαμβάνεις το φρουτώδες μπουκέτο του και στους 16-18°C τον αέρινο όγκο του

Λαδερά, μουσακάς, bbq χοιρινών - λουκάνικων - μπιφτε- κιών, γιουβέτσι, ζυμαρικά με κοκκι νιστό μοσχαράκι, ψαρο νέφρι με σάλτσα κρασιού

Explore more of our wines...

ARX WHITE

ARX ROSE

TESSERIS PYLES CABERNET SAUVIGNON

VARDALI Domokós,
Fthiotis, Greece
350 10
+30 2232 061 133
+30 6973 341 604
info@ganis.gr

© 2025 Vaios Ganis / All rights reserved
Development by
ICON Web&Graphics