
Πρωταγωνιστής το Cabernet Sauvignon, ουσιαστικός καταλύτης ο Ροδίτης Αλεπού. Ο τρύγος του πρώτου γίνεται αρκετά πρώιμα, πριν ο αλκοολικός βαθμός σκαρφαλώσει στο 12,5%, ώστε να εκφραστούν στη φιάλη οι χορτώδεις φυτικές νότες και τα άγουρα κόκκινα φρούτα. Ο τρύγος του Ροδίτη Αλεπού γίνεται όψιμα με στόχο σκοπό ο αλκοολικός βαθμός να ανέβει πάνω από 13% και ο φλοιός του να πάρει τη χαρακτηριστική ροζ-γκρι απόχρωση. Ο ρόλος του είναι να γεμίσει τα κενά μεταξύ των τανινών του Cabernet και το κρασί να αποκτήσει μια κομψή και σμιλευμένη δομή.
Για λόγους διατήρησης του αρωματικού δυναμικού, της φυσικής οξύτητας της πρώτης ύλης αλλά και αποφυγής υψηλής εκχύλισης χρωστικών ουσιών, ο τρύγος προγραμματίζεται στα πρώτα στάδια ολοκλήρωσης της τεχνολογικής ωρίμανσης. Δεν εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε καμία από τις δύο ποικιλίες. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων από κύτταρα ζυμών