VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

MYTHIKO VASSILIO

Η πρώτη σε έκταση φυτεύσεων ελληνική ποικιλία και ίσως η πιο ποιοτικά  παρεξηγημένη αποτελεί για την ομάδα μας μια τεράστια πρόκληση. Μετουσιώνει την προσπάθεια μας να συνδέσουμε την ιστορικότητα της ελληνικής αμπελοκαλλιέργειας με τα σύγχρονα οινικά δεδομένα. Η κλιματική αλλαγή βρίσκει στο σταφύλι του Ροδίτη μια πρώτης τάξεως απόδειξη ότι οι ποικιλίες όψιμης ωρίμασης προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, δίνοντας χαράζοντας νέες οινοποιητικές ρότες. Το 2018 οινοποιήσαμε για πρώτη φορά Ροδίτη, διατηρώντας τα στέμφυλά του κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης (orange wine), με στόχο σκοπό να αντισταθμίσουμε γευστικά την απώλεια της φυσικής οξύτητας λόγω υψηλών θερμοκρασιών μέσω της αύξησης της φαινολικής δομής. Αν και λευκό μη διστάσετε να το μεταγγίσετε σε καράφα…. έχει «σκληραγωγηθεί» απέναντι στο οξυγόνο μετά από σχεδόν δύο χρόνια παραμονής του στο κελάρι μας.

Ροδίτης Αλεπού 100%

Λευκός Ξηρός Β ιολογικός & Vegan Οίνος, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φθιώτιδα

Ηλικία πρέμνων 20 χρόνια, φυτεμένα σε αργιλοπηλώδη εδάφη μέσης σύστασης, αλκαλικά προς όξινα, με πετρώδες υπέδαφος. Το οικοσύστημα εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστικά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (πιστοποίηση TUV HELLAS)

1,1 tn/στρέμμα

1,1 tn/στρέμμα

80% του κρασιού ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 3ης & 4ης χρήσης, ενώ το υπόλοιπο 20% πα- ραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η οξειδωτικού χαρακτήρα παλαίωση αγγίζει τους 10 μήνες και ακο- λουθείται από αναγωγική εξέλιξη σ τη φιάλη για 6 μήνες

8 χρόνια

Στόχος είναι η ανάδειξη του δυναμικού παλαίωσης του Ροδίτη. Για να επιτευχθεί η δομή υψηλής συγκέντρωσης, η αλκοολική ζύμωση γίνεται παρουσία στέμφυλων (orange), και φτάνει σχεδόν 1 μήνα διάρκεια. Σημαντικός παράγοντας για την πολυπλοκότητα και το βελούδινο φαινολικό τελείωμα αποτελεί και η σκληραγώγηση του κρασιού μέσω οξυγονώσεων. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων από κύτταρα ζυμών

Μύτη πολύπλοκη, με τους ξηρούς καρπούς και την κερήθρα με- λιού να είναι σε απόλυτη αρμονία με την κομπόστα ροδάκινου και την τσακμακόπετρα. Στόμα λιπαρό και στιβαρό. Η εμφανής τανικότητα υπερτερεί της οξύτητας και το σύνολο οδηγεί σε εξαιρετικής διάρκειας επίγευση

10-13°C

Όστρακα, μεγάλα λιπαρά ψάρια στη σχάρα, ζυμαρικά με κάπνιστο χέλι ή πέσ τροφα, αυγοτάραχο, αρνάκι αυγολέμονο, μαγειρίτσα

Explore more of our wines...

ARX WHITE

ARX ROSE

TESSERIS PYLES CABERNET SAUVIGNON

VARDALI Domokós,
Fthiotis, Greece
350 10
+30 2232 061 133
+30 6973 341 604
info@ganis.gr

© 2025 Vaios Ganis / All rights reserved
Development by
ICON Web&Graphics