VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

ASSYRTIKO

Η δύναμη και η οξύτητα της ποικιλίας είναι πλέον καταχωρημένες στο προφίλ των κρασιών που αυτή παράγει. Στη δική μας περίπτωση, θέλαμε να εμφανίσουμε φέρουμε στο προσκήνιο και την τανική δομή του. Εφαρμόζουμε λοιπόν προζυμωτική εκχύλιση της σταφυλομάζας σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον και παράλληλα το κρασί ωριμάζει για πέντε μήνες σε συνδυασμό δρύινων και ανοξείδωτων περιεκτών. Τα αρώματα βοτάνων, τσαγιού και περγαμόντου που προέρχονται από την αλκοολική ζύμωση πλαισιώνονται από τριτογενείς νότες ψύχας αμυγδάλου. Με το πέρασμα των χρόνων, αρωματικές νότες τσακμακιού θα εμπλουτίσουν το προφίλ του κρασιού, οι οποίες και θα πιστοποιούν την ηλικία του αμπελώνα.     

Ασύρτικο 100%

Λευκός Ξηρός Βιολογικός & Vegan Οίνος, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φθιώτιδα

Μέσος όρος ηλικίας πρέμνων 23 χρόνια, φυτεμένα σε αργιλοπηλώδη εδάφη μέσης σύστα- σης, αλκαλικά προς όξινα, με πετρώδες υπέδαφος. Το οικοσύστημα εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστι- κά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (πιστοποίηση TUV HELLAS)

1,15 tn/στρέμμα

1,15 tn/στρέμμα

Το 60% του κρασιού παραμένει για 5 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ενώ το υπόλοιπο 40% ωριμάζει για το ίδιο διάστημα σε δρύινα βαρέλια 1ης & 2ης χρήσης. Κατά την περίοδο αυτή γίνονται περιοδικά “batonnage”

6 χρόνια

Επιδιώκεται η αρμονική συνύπαρξη του φρουτώδη χαρακτήρα ενός φρέσκου κρασιού με τον χαρακτήρα ωρίμανσης που υπογραμμίζει η δρυς. Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση με στόχο την υψηλή ένταση της μεσαίας παλέτας. Οι θερμοκρασίες της αλκοολικής ζύμωσης είναι πολύ χαμηλές ώστε να διαρκέσει σχεδόν 1 μήνα, κάτι που εξυπηρετεί την αρωματική πολυπλοκότητα και την εξέλιξη του κρασιού στη φιάλη με το πέρασμα των χρόνων. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτω ν προερχόμενων από κύτ ταρα ζυμών

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Εσπεριδο- ειδή φρούτα, όπως περγαμόντο, πάνω σε φόντο βοτανικών νύξεων χαρακτηρίζουν τη μύτη. Αιχμηρή οξύτητα Ασύρτικου μαζί με ταννίνες Γαλλικής δρυός αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δομής. Μακρά και φρουτώδης η επίγευση του

10-13°C

Σαλάτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο, ριζότο θαλασ- σινών, ψάρια και θαλασσινά στη σχάρα, καρπάτσιο ψαριών, ζυμαρικά με αστακό

Explore more of our wines...

ARX WHITE

ARX ROSE

TESSERIS PYLES CABERNET SAUVIGNON

VARDALI Domokós,
Fthiotis, Greece
350 10
+30 2232 061 133
+30 6973 341 604
info@ganis.gr

© 2025 Vaios Ganis / All rights reserved
Development by
ICON Web&Graphics