
Συμπύκνωση, στρόγγυλος φαινολικός όγκος, λιπαρή επίγευση, μαύρα σμέουρα, βύσσινο, μελάνι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Cabernet Sauvignon μας, το οποίο προέρχεται από στρεμματική απόδοση 500 Kg/στρέμμα. Στόχος Σκοπός μας κατά την οινοποίησή του είναι η παρατεταμένη παραμονή των στεμφύλων με τον μούστο. Ως εκ τούτου, πραγματοποιείται προζυμωτική εκχύλιση πέντε ημερών και μεταζυμωτική θέρμανση για ακόμη πέντε ημέρες. Η ωρίμαση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων διαρκεί 15 μήνες, ενώ αυτό ενισχύεται και από έξι μήνες αναγωγικής παλαίωσης στη φιάλη. Σας συστήνουμε μετάγγιση σε καράφα μία ώρα πριν συναντήσει το γαστρονομικό του ταίρι.
Πρόκειται για περίπτωση κρασιού που ο οινοποιός δεν χρειάζεται να
χαράξει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική, μιας και η ποικιλία ωριμάζει εξαιρετικά στο μικροκλίμα και τα
εδάφη της περιοχής. Η ποιότητα της πρώτης ύλης επιτρέπει την μεταζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών.
Σημαντικό μέλημα για το συγκεκριμένο κρασί αποτελεί η σωστή επιλογή ξυλείας που θα αναδείξει τους
επιθυμητούς χαρακτήρες. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά
θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων
από κύτταρα ζυμών