VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

VAIOS GANIS

- ORGANIC WINES -

CABERNET SAUVIGNON

Συμπύκνωση, στρόγγυλος φαινολικός όγκος, λιπαρή επίγευση, μαύρα σμέουρα, βύσσινο, μελάνι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Cabernet Sauvignon μας, το οποίο προέρχεται από στρεμματική απόδοση 500 Kg/στρέμμα. Στόχος Σκοπός μας κατά την οινοποίησή του είναι η παρατεταμένη παραμονή των στεμφύλων με τον μούστο. Ως εκ τούτου, πραγματοποιείται προζυμωτική εκχύλιση πέντε ημερών και μεταζυμωτική θέρμανση για ακόμη πέντε ημέρες. Η ωρίμαση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων διαρκεί 15 μήνες, ενώ αυτό ενισχύεται και από έξι μήνες αναγωγικής παλαίωσης στη φιάλη. Σας συστήνουμε μετάγγιση σε καράφα μία ώρα πριν συναντήσει το γαστρονομικό του ταίρι.

Cabernet sauvignon 100%

Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός & Vegan Οίνος, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φθιώτιδα

Ηλικία πρέμνων 21 χρόνια, φυτεμένα σε αργιλοπηλώδη εδάφη μέσης σύστασης, αλκαλικά προς όξινα, με πετρώδες υπέδαφος. Το οικοσύστημα εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστικά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (πιστοποίηση TUV HELLAS)

0,8 tn/στρέμμα

0,8 tn/στρέμμα

Μετά την επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ανοξείδωτη δεξαμενή το κρασί με- ταγγίζεται σε βαρέλια δρυός 225 λίτρων 1ης, 2ης & 3ης χρήσης. Η παραμονή του σε αυτά κυμαίνεται από 10-12 μήνες και ακολουθεί αν αγωγικού τύπου παλαίωση στη φιάλη για 6-8 μήνες

10 χρόνια

Πρόκειται για περίπτωση κρασιού που ο οινοποιός δεν χρειάζεται να

χαράξει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική, μιας και η ποικιλία ωριμάζει εξαιρετικά στο μικροκλίμα και τα

εδάφη της περιοχής. Η ποιότητα της πρώτης ύλης επιτρέπει την μεταζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών.

Σημαντικό μέλημα για το συγκεκριμένο κρασί αποτελεί η σωστή επιλογή ξυλείας που θα αναδείξει τους

επιθυμητούς χαρακτήρες. Ήπιας παρέμβασης χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά

θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέλευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων

από κύτταρα ζυμών

Πυκνό βαθύ κόκκινο χρώμα. Πλούτος φρούτων στη μύτη όπως βύσσινο, κεράσι, βατόμουρο, πάνω σε φόντο πιπεριού, ευκαλύπτου και ψημένου ψωμιού. Στο στόμα κυ- ριαρχεί ο σαρκώδης σχεδόν μασητός όγκος, χωρίς όμως να υπολείπεται σε φινετσάτο αέρα. Η επίγευση είναι βελούδινη και μεγ άλης διάρκειας

16-18°C

αρνί στο φούρνο με πατάτες, μοσχάρι με σάλτσα κρασιού και μίγμα πι περιών, rib e ye, T-bone steak

Explore more of our wines...

ARX WHITE

ARX ROSE

TESSERIS PYLES CABERNET SAUVIGNON

VARDALI Domokós,
Fthiotis, Greece
350 10
+30 2232 061 133
+30 6973 341 604
info@ganis.gr

© 2025 Vaios Ganis / All rights reserved
Development by
ICON Web&Graphics